2009. október 30. 11:05 - Gazz

Az igazság, meg a részleteinek kibontása

Bejegyzésem apropóját az adja, hogy Az Ember, Aki Még Sohasem Hazudott, ezúttal nyilatkozott a rádiófrekvenciák kiosztása ügyében.

"Sohasem kedveltem azokat az üzletembereket, akik a gazdasági verseny helyett a politikai kapcsolatokat próbálták használni. A gazdasági verseny arra van, hogy az ember ott helytálljon, és ne politikai pártfogás, pártfogók után futkározzon. Itt most volt egy verseny, a versenyben eredményt hirdettek. Ha ez megfelelt a jogi előírásoknak, akkor nekem mint politikusnak nincs dolgom ezzel a döntéssel"

Nem hazudott most sem, viszont elkövette az ősbűnt. Illetve nem is ősbűnt, csak főbűnt, és az is csak 2006-tól számít főbűnnek. Ekkor történt ugyanis, hogy a patásördög nem bontotta ki az igazság minden szeletét, és az akkor éppen inkvizítorrá avanzsált Ember, Aki Még Sohasem Hazudott, szépen leleplezte.

Van egy gyakran idézett közhely, egyesek szerint a csendőröktől ered, mások szerint az ávósoktól. Így szól:

- Értem a tréfát, de nem szeretem!

Az Ember, Aki Még Nem Hazudott ezt a közhelyet sütötte el. A nyilatkozata kétfelé szól. Egyrészt szól a kisembernek. Neki azt üzeni, hogy nem szereti a mutyit. Ha ő lenne kormányon, akkor ilyen nem történhetne meg. Ő nem így működik, nála genetikailag ki van zárva, hogy szeresse.

Az igazságnak azt a részletét persze nem bontja ki, hogy az ORTT narancsszínű része nyilván nem az ő megkérdezése nélkül mutyizta le a nyertesek személyét a patásördög pártjával, dehát ez nem is volt kérdés.

Ugyanakkor üzen azoknak is, akiktől a nyilatkozat első felében elhatárolódott. Ez persze az első rész érzelmi töltése miatt nem olyan hangsúlyos, de akiknek címezték, azok könnyen dekódolhatják az üzenetet. Ami nem bonyolult. Annyi csak, hogy ha mutyi van, akkor ügyelni kell a törvényesség látszatára, ez az a határ, ameddig el lehet menni, ezen belül azonban a mutyi teljesen rendben van, szemet hunyunk felette.

Az Ember, Aki Még Nem Hazudott ismét ügyesen kommunikált. Mindenkinek tud valami biztatót mondani. Ez nagyon megy neki.

Annyi a baj csak, hogy ha jól körülnézek a pályán, úgy látom mintha a jobb szélen állna néhány új inkvizítor, és erősen méregetik őt. Ráadásul úgy néz ki, mintha hoztak volna magukkal tüzes vasakat is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazz.blog.hu/api/trackback/id/tr301486174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása