2024. január 06. 23:10 - Gazz

Műbalhé a főpolgármesteri székért

Ez a poszt teljesen nyilvánvalóan nem fog kikerülni az index címlapra, de mindegy, vágjunk bele. :-)

Végül csak kibújt a szög a zsákból! Most már akinek van egy csöpp esze, az pontosan tudhatja, hogy Vitézy Dávid lesz a Fidesz főpolgármester jelöltje. A Századvég úgy oldotta meg a kérdést, hogy hogyan lehet egy fideszellenes többségű városban a fidesz jelöltjét a győzelem esélyéhez hozzásegíteni, hogy generált egy műbalhét, ami alapján az a látszat, mintha Vitézy nem lenne a NER része. 

A szerepek világosak. Lázár János kapta a mumus szerepet, aki a NER-t képviseli, és Vitézynek a józan hang jutott, aki szembe megy a Fidesszel. Még az öreg szenilis Tarlóst is előkaparták a zsírosbödön mélyéről, aki most hirtelen nagyon szeretni kezdte Vitézyt, miközben mi meg kitűnően emlékezünk Tarlós "Tütübáros" performanszára, meg arra, hogy mennyire utálták egymást, amíg együtt kellett dolgozniuk. 

Szóval kőkemény hülyének nézés megy megint, viszont a forgatókönyv annyira sablonos, hogy szinte minden lépés pontosan kiszámítható.

Az egészet egyébként már korábban is sejteni lehetett, amikor a Schmidt Mária fia által vezetett kamuellenzéki LMP elkezdte pedzegetni, hogy Vitézyt alkalmasnak találják a főpolgármesteri szerepre. Ez a "találják" persze természetesen egy erős eufémizmus, mivel az LMP-ben Ungár Péter akaratán kívül nem létezik más. Ő pedig vett magának egy pártot, és nem fél használni.

Az emberek persze nem hülyék, az LMP egykori szavazói túlnyomó részének nincsenek illúziói azzal kapcsolatban, hogy a NER-ből élő Ungár mennyire független a NER-től. Ezért van az, hogy az LMP messze a parlamenti küszöb alatt tanyázik - ez most az Európa parlamenti választásokon várhatóan feketén-fehéren ki fog derülni - de mégis megpróbálnak királycsináló szerepbe kerülni. Azt nem tudom, hogy Ungár áltatta-e magát valaha is azzal, hogy ő nem függ a Fidesztől, de a 2022-es választások után egyértelműen a Fodor Gábor féle utat választotta, bár legalább nem a munka nélküli megélhetésért kollaborál, mint Fodor, mivel Ungárnak ez már ettől függetlenül is adott.

A NER kamuellenzéki projektjei közül az LMP messze nem a legerősebb fegyver - ezzel a címmel Toroczkaiék büszkélkedhetnek - de a Mi Hazánk Budapesten teljesen marginális, így Rogánék kénytelenek voltak Ungárékat használni az ellenzéki szavazók megtévesztésére.

És bár az LMP ezen az egészen csak veszíthet - mert plusz szavazatokat nem hoz Vitézyt jelölése - ugyanakkor a kilógó NERláb miatt a maradék szavazóik is könnyen elpártolhatnak tőlük. Abban viszont biztosak lehetünk, Ungárnak a számla végösszege pozitív lesz, mert a NER rendesen meg szokta fizetni a kollaboránsait.

Szóval nézzük akkor, hogy mi is várható.

Borítékolni lehet, hogy a közlekedéssel fogják tematizálni a kampányt a fidesz médiumok, mert ez az a terep, ahol Vitézy hitelesen tud megszólalni. Lesz még jópár aljas húzás, ebben Lázár János mindig is nagyon tehetségesnek bizonyult. Szeretném itt megjegyezni, hogy Vitézy mellett éppen Lázár volt Tarlós másik nagy ellensége, és amikor Tarlós megpróbálta függetlennek beállítani magát, akkor általában Lázárral csörtézett egyet, szóval a fidesz ismét ezzel a recepttel próbálkozik, semmi új sincs a nap alatt.

Szóval arra lehet számítani, hogy Vitézyt a józan harmadikként próbálják eladni a választáson, mert láthatóan a fidesz berkeiben nincs olyan ember, akit le lehetne nyomni a budapestiek torkán. Orbán rendszeresen oszt ki kompromittáló feladatokat a sameszeinek, hogy azok ne nőhessenek túl a számukra kijelölt kereteken. Ez ütött most vissza úgy, hogy a leglojálisabb mamelukjai gyakorlatilag eladhatatlanok. Egy Kocsis Máté polgármesterjelöltsége közröhejbe fulladna, ismeretlen embereket indítaniuk meg nemcsak hogy kockázatos, de Karácsonnyal szemben még teljesen esélytelen is. A Borkai botrány óta a sportolói vonal sem annyira népszerű, és látva például Gödön Kammerer egyértelmű alkalmatlanságát, valamint az akkugyár szennyezése ügyében tanúsított totális impotenciáját, az emberek kezdik elveszíteni a bizalmukat ebben a politikai termékben.

Nem vitatom el Vitézy szakértelmét, sőt, érdemes megemlíteni, hogy amikor Karácsony győzött, akkor felkinált Vitézynek egy szakpolitikai pozíciót a kabinetjében, de Vitézy akkor inkább államtitkár lett, és azon a poszton nem igazán remekelt. Ugyanolyan utasításvégrehajtó lett belőle, mint a többi fideszesből, és amikor az volt kiadva neki, hogy tessék hazudozni, akkor hazudozott. Amikor gyalázni kellett az ellenzéket, akkor is szépen beállt a sorba. Aztán leváltották, mert alkalmatlan volt.

Miért is gondolná bárki, hogy Vitézy nem a fidesz érdekeit képviselné a Főváros érdekeivel szemben? Ha államtitkárként megtette, akkor megtenné főpolgármesterként. Őt a képességei alapján simán el tudom képzelni miniszterként, mert van egy világos víziója, amit nagyon tisztelek benne. De ő nem az az ember, aki a fideszes oligarchákat meg tudná fékezni, vagy bármiben is nemet mondana Orbán bármilyen kérésének. Ha Vitézy lesz a főpolgármester, akkor Fudan egyetem lesz a magyar diákok kollégiumi negyede helyén, és olimpiát fogunk rendezni, amit a fene sem akar. 

Bízom benne, hogy Budapest józanabbik része át fog látni a szitán, mint ahogy abban is bízom, hogy az LMP végre tényleg lapátra kerül, és Ungár felettébb káros politikai pályafutása hamarosan véget ér.

Ha posztot érdekesnek találtad, javaslom azt is olvasd el, hogy milyen szélhámosság készül Dunaújvárosban a Dunaferrnél. (klikk)

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gazz.blog.hu/api/trackback/id/tr1418296907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etniez 2024.01.08. 12:16:06

Kikerült!

Egyébként mára az is kiderült, hogy az LMP érdekből Fidesz fiókpárt lett hivatalosan is.
Önmagukban nem tudnának sehova sem bejutni már, az igazi ellenzékiek utálják, így hát beállnak a Mi hazánk féle ál-ellenzéki vonalba, ahol majd a Fidesz szárnyai alatt várják a szebb jövőt!

Vitézy-vel az a baj, hogy gerinctelen. Ért a közlekedéshez, szereti is, de az ilyen nem polgármesternek, hanem közlekedésszervezőnek való.

gigabursch 2024.01.08. 19:57:50

Kikerült.

Halmazati tévedésbe sodortad magad, de legyen a te hited szerint.
Semmi oka nincs a nernek, hogy vitézyt felemelje. Káros számukra.
S nem azért mert okos, hanem azért, mert okosnak hiszi magát.

No, majd megnézzük fél év múlva.

laci_52 2024.01.08. 21:18:28

Nem vagyok biztos abban, hogy Vitézy elvállalja a főpolgármester-jelöltséget...

Billy Hill 2024.01.08. 21:49:33

"Az emberek persze nem hülyék" - hááát...
süti beállítások módosítása