2009. január 21. 16:02 - Gazz

Kedvenc filmjeim.

Egész ősszel beteg voltam. Még október elején elkaptam egy náthát, és egészen addig nem tudtam kijönni belőle, amíg abba nem hagytam a bicajozást. Ígyhát most február végéig BKV-zom...

Ma megnéztem feleségem nagybátyjának a honlapját. Az illető befutott festő, és blogja az egyik legrégebbi blog Magyarországon. Nemrég eljutott hozzánk a naplójának egy tíz évet átfogó része könyv formájában, és elég élvezetes volt olvasni. Ezért látogattam el a honlapjára, és megakadt a szemem egy bejegyzésen, ami a kedvenc filmjeit sorolja fel. Erről eszembe jutott, hogy mivel igazi nagyfogyasztó vagyok filmek terén (különösen a torrentezés óta), ilyen listát én is készíthetnék.

Annak eldöntése, hogy egy film jó-e vagy sem, az én esetemben igen egyszerű. Az a jó film, ami még két nap múlva is ott munkál az emberben. Az a nézhető film, amiről nem akarok elkapcsolni, és az a rossz film, amit nem bírok végignézni.

A kedvenc film definíciója viszont ettől elválik. Kedvenc film még akár nem is okvetlenül jó film, lehet hogy csak a nézhető kategória, de teljesítenie kell egy kritériumot. Többször is meg lehessen nézni.

Ezek alapján íme a lista:

 Forrest Gump

 Farkasok Társasága (Vigyázat! Nem a Farkasok Szövetsége című film, bár vannak közös vonások)

 Memento

 Kill Bill (1-2)

A Visszatérés (Vozvrashcheniye)

Shrek 1

Ponyvaregény

Krakatau

Zaklatás

A tengeralattjáró

U761

Slumdog Millionaire

Mátrix 2

Twin Peaks: Tűz jöjj velem

Starship Troopers

 

 

Sorozatok. Itt már nehezebb dolgom van, mert egy sorozat újranézése nem kis elszántságot igényel, ráadásul a sorozatokra igazából mostanában kaptam rá.

Az első négy helyért a Battlestar Galactica, a The Wire, a Lost és a Carnivale harcol. Egyértelmű sorrend nem dönthető el, bár meg kell mondjam, hogy a The Wire és a Battlestar sokkal gondolatébresztőbb, mint a Lost, viszont a Lost fordulatosabb a Carnivale és a Battlestar pedig akkora történet, hogy ihaj. Ezek figyelembevételével a Battlestar az első. A második a Carnivale, majd a Lost és a The Wire döntetlen. Tőlük kissé lemaradva következik a 24, majd még jobban lemaradva a dr. House.

Ezután a Helyszínelők, Miami helyszínelők, New Yorki helyszínelők a sorrend de ez már a futottak még kategória.

Az ellenpóluson, vagyis a minden idők legborzalmasabb, nézhetetlen sorozatai között a vitathatatlan első helyet foglalja el a Kisváros című szörnyűség, amely annyira rossz, volt, hogy még Usztics Mátyás is beleőrült. Szorosan mellette tanyázik a Szomszédok, amelyben rettenetes ripacsok játszottak. A legrosszabb valaha létezett színész, Csűrös Karola is szerepel ebben a förmedvényben. Mindenképp itt a helye a Jóban-Rosszban kezdeti szériáinak, az Ifjú Herkules kalandjainak, a Szupercsapatnak.

A poszt nem végleges, de kiteszem publikusra, nem mintha érdeklődésre tartanék számot.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazz.blog.hu/api/trackback/id/tr72893688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása