2023. augusztus 21. 06:51 - Gazz

Máténak

2007-03-25 047.jpgKisfiam, nyolcéves vagy, és nagyon aggódom érted. Aggódom, hogy tele lesz kudarcokkal, csalódásokkal az életed. És sajnos nem tudom, hogyan lehetne ezt megelőzni.

Hogyan lehetne Téged rávenni, hogy tiszteletteljesen beszélj a tanáraiddal? Hogyan lehetne rávenni arra, hogy elfogadd mások tanácsát és véleményét? Mivel lehetne megelőzni a dührohamaidat, amikor aztán nem ismersz se Istent se embert.

Ha a rendőrökkel fogsz úgy viselkedni, ahogy manapság néha a tanáraiddal, úgy elvernek, hogy megnyomorodsz kisfiam. Nem lehetünk mindig melletted, hogy kezeljük ezeket a szituációkat.

Nem érzékeled, hogy hol a határ, és ez rettenetesen aggaszt engem. Meg kell tanulnod, hogy mikor van igazad, és mikor kell fejet hajtani. Még fiatal vagy, még tanulsz. Ezért többnyire fejet kell hajtanod. Másképp nem megy. Ha majd valamit letettél az asztalra, akkor elkezdhetsz néha diktálni. Ezt nem azért mondom, mert rád akarom erőltetni az akaratomat, nem is kettőnkről szól ez a dolog. Sőt, a legkevésbé kettőnkről szól. Ez Rólad szól, és a környezetedről. Amibe bele kell illeszkedned. Ettől még lehetsz nagy ember, egy tengerből kimagasló szikla, de ha nem tiszteled a környezetedet, akkor boldogtalan leszel, és ezt nagyon nem szeretném.

Most is lehetnél boldogabb. Ha hallgatnál azokra, akik szeretnek, sokkal kevesebb konfliktusod lenne, és szeretnének, ahelyett hogy bántanának.

Édes kicsi csillagom, nagyon szeretlek!

 

Apa

 

Budapest, 2014.12.26

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gazz.blog.hu/api/trackback/id/tr335676716
süti beállítások módosítása