2022. október 05. 14:52 - Gazz

A csinovnyik leleplezése

Valami azt súgja, hogy ez a poszt nem fog kikerülni az index címlapra. ;-)

Nagyon tetszik, hogy végre a NER-en kívüli világban is észrevették, mennyire elkoptatott retorika az, hogy mindenért Orbánt okolják. Persze tudom, egy ilyen eszméletlenül központosított hatalmi struktúrában ez nemcsak  adja magát, de még jogos is. De ennek ellenére ez egy hatástalan eszköz, a társadalom mára immunis lett rá.

Sajnos az ellenzék 99%-a mégis mindössze annyira képes, hogy időnként orbánozik egyet a facebookon, esetleg jól megmondja a magáét a parlamentben, de aztán gyorsan visszatér a semmittevésbe, rosszabb esetben az intrikákba, háttéralkukba, sunnyogásba. Pedig közben a fidesz sorra kínálja céltáblának az álszent, buta, illetve komoly mentális problémákkal küzdő, folyamatosan bornírt ostobaságokat nyilatkozó potentátjait, akiken tényleg nagyon könnyű fogást találni, de mégsem történik semmi a feladott labdákkal. Az ellenzék nem reagál, nem teszi gúny tárgyává az idiótákat, nem leplezi le a képmutatókat, nem ad ki még egy ócska sajtóközleményt sem. Ehhez ugyanis ki kellene emelkedni a tespedtségből, és hát mint tudjuk, gondolkodni fárasztó. És a végén még meg is magyarázzák, hogy ez nem az ő szintjük. Ezt tényleg adom. Az ő szintjük a szokásos szánalmas köldöknézegetés egy-egy újabb választási vereség után.

Hadházy Ákos szerencsére nem ez a fajta ellenzéki politikus. Remek választás volt a személye Zuglóban. Ha csak annyit tett volna, hogy Tóth Csabát kihúzta az országgyűlési listáról, márt azért is nagyon hálásak lehetünk neki, de ez csak egy viszonylag apró tétel egy hosszú listán.

Hadházy Ákos gondolkodik. És úgy néz ki, rájön dolgokra, amiket a képviselőtársai képtelenek észrevenni. Sokszor nagyon betalál, és ilyenkor általában mélyre szúr. A legutóbbi akciója pedig egészen zseniális volt.

Pedig nem csinált sokat, csak leleplezett egy csinovnyikot.

Igen, Marosi Beatrixról van szó, aki most szakmányban rugdalja ki az éhbér ellen tiltakozó tanárokat, nem törődve azzal sem, ha az adott iskolában egy tárgy oktatása megszűnik a lépése következtében. Megjegyzem, a kirúgott tanárok közül bármelyik egy év alatt nagyságrendekkel több értéket állított elő akár emberi minőségben, akár nemzetgazdasági értelemben, mint amennyit Marosi Beatrix egy életen át letesz az asztalra, de hát ilyen ez a popszakma.

Jajj, milyen kényelmes is lett volna Marosi Beatrixnak, ha mindezt sunyiban, név nélkül, a háttérből intézheti. Ha nem nevesítik, mint egy tisztességből igazoltan felmentett,  emberi egzisztenciákat gondolkodás nélkül lenullázó hóhér mentalitású hivatalnokot. Megjegyzem, a hivatalnok kifejezés az ő esetében erősen inog, inkább a címben említett csinovnyik az, ami igazán illik a személyiségéhez. A hivatalnok és a csinovnyik közötti különbség lényege az, hogy a hivatalnok egy lényegesen magasabb erkölcsi nívót jelent, mivel mérlegelési jogán keresztül kifejezi a morális megfontolásait, vagy akár le is mond a hivataláról, ha nem tud azonosulni a döntéssel. A csinovnyik ellenben minden parancsot végrehajt, függetlenül annak etikai vonzataitól. Morális megfontolásait - ha egyáltalán vannak ilyenek - meg bármikor hajlandó félretenni akár a Nagy Eszme érdekében (bármi is legyen az), akár feletteseinek való megfelelési vágytól hajtva.

A csinovnyikok jellemző tulajdonsága, hogy szeretnek magukra mint láthatatlan fogaskerekekre gondolni. Így a csinovnyikként meghozott döntéseiket el tudják idegeníteni maguktól. Nos, Hadházy Ákos most viszont bedugott egy faágat a fogaskerekek közé, és megnevezte azt a fogaskereket, amelyik az egzisztenciadarálóban az őrlést végzi.

Ennek következtében Marosi Beatrix neve most napvilágra került, így most szépen szembesülni fog a döntése következményeként a társadalom jogos megvetésével. Ez úgy gondolom, egy ígéretes, jó irány.

Sosem gondoltam volna, hogy valaha is bayert fogok idézni, de ez a nap is elérkezett.

Neveket akarok hallani! Itt kezdődik a dolog. Tudnunk kell, hogy kik ennek a gépezetnek az önmagukat erkölcsi normák alól felmentő végrehajtói. Nélkülük a gépezet nem működne, ezért fontos, hogy megtudjuk kik valójában a névtelen, de piszkos munkát végző fogaskerekek. Persze az is fontos, hogy kik mozgatják őket, de a gépezet megakasztása a fogaskerekeken keresztül a legkönnyebb.

Az első lebukott. Marosi Beatrix feltehetően nem az a típus, aki egy kicsit is elgondolkozik, majd felköp, és alááll. De abban biztos vagyok, hogy nem érzi jól magát attól, hogy a neve most elkezdett közszájon forogni. Ez egyben egy üzenet a többi csinovnyiknak is. Nem vagytok láthatatlanok! Döntéseitek következményei visszahullanak a fejetekre.

Most pedig adok egy sorvezetőt az ellenzéki politikusok azon kis részének, akik tényleg akarnak is tenni valamit az országért.

A teendőtök most az, hogy megpróbáltok nem ráülni a tüntetésekre. Nem is biztos, hogy szívesen látnak ott benneteket, ha elkezdtek okoskodni. A tapasztalat ugyanis az, hogy amihez hozzányúltok, azt általában elbasszátok. Ellenben megfigyelőként részt vehettek. És azt is megkérdezhetitek, hogy tudtok-e segíteni valamiben. Az éjjel virrasztóknak esetleg vihettek pizzát. Ne akarjátok átvenni a kezdeményezést, csak segítsetek. És az lenne a legjobb, ha nem a pártok szimpatizáns talpasait ugrasztanátok a feladatra, hanem szépen felemelnétek a kövér seggeteket, és személyesen intéznétek azt, amiből később esetleg profitálhattok politikailag. A laszti ott pattog az orrotok előtt.

u.i. Na, közben nevesedett a második és a harmadik díszpinty is. Rábel Krisztina, a Külső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója, Hajnissné Anda Éva Közép-budai Tankerületi Központé. Őszintén kívánom a kedves hölgyeknek, hogy kerüljenek olyan helyzetbe, mint amiben most a tanárok vannak, mert egymilliós fizetés mögül ugatni a kizsákmányolt exkollégák ellen nem ér.

u.i.i Marosi Beatrix a Kodolányin erkölcs és etika szakon szerzett diplomát. Most komolyan, egy ilyen büfészakon végzett duplanulla dönt komoly szaktanárok sorsáról? Honnan vakarták elő ezt a nőt? A kérdés költői, nyilvánvalóan a NER házatájáról.

marosib.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazz.blog.hu/api/trackback/id/tr5917947366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása