2012. január 30. 11:14 - Gazz

Kilóg a lóláb

 Vona Gábor a múlt héten átlépte a Rubicont, lenyilatkozta, hogy  a Jobbik nem hisz a demokráciában, ők nem demokraták. Elég sokszor kiderült már, hogy a Jobbik politikusai inkább csak műkedvelők, én még azt is megkockáztatnám, hogy nem különösebben okos emberek, de ez az őszinte ugyanakkor abszolúte nem taktikus nyilatkozat mindezektől függetlenül mérföldkő a Jobbik sorsának alakulásában.

Egyrészt azért, mert beigazolódtak mindazon sejtéseink, amelyek a Jobbikkal kapcsolatban korábban is megfogalmazódtak bennünk. A gárdázás valódi hosszútávú célja valóban nem az árvízvédelem, a durva támadások a kisebbségek ellen nem csak a "keresztény" értékrendből következnek. A "keresztény" szót a Jobbikkal kapcsolatban teljesen jogosan teszem idézőjelbe, hiszen tele vannak pogány jelképekkel és táltosokkal. 

Másrészt azért, mert innen kezdve ez a nyilatkozat hivatkozható. Apukám egyik kedvenc kifejezésével élve elvált a szar a májától. Ettől fogva a Jobbik tényleg nem szalonképes. Orbán Viktornak 2014-ben nem lesz olyan könnyű összeborulnia a Jobbikkal, hiába van nagy fokú érdek és értékközösség köztük. A Fidesznek a nevében benne van, hogy demokraták. A Jobbik deklaráltan nem az. Ergó erősen támadható lesz az a jobboldaliaktól gyakran tapasztalt attitűd felvállalása, hogy Fideszesnek tartják magukat, de zárójelben hozzáteszik, hogy a Jobbik is nagyon tetszik ám.

A Jobbik pedig eldöntötte, hogy rétegpárt kíván lenni a jövőben. Aminek persze csak örülni lehet. Az antidemokratikus attitűd benn van a jelenlegi támogatóinak a fejében, ez most igazolást nyert a párt részéről. A belpolitikai elképzeléseiket illetően a cigányok, zsidók, külföldiek, multik vegzálásán, munkatáborok építésén kívűl nem sokat tudunk, vélhetőleg nincs is nekik más.

Külpolitikában pedig a sokszor hangoztatott keletre nyitás, és az EU-ból való kilépés, amit eddig tudhatunk. Ami megint az ősi ellenségeink, az oroszok és a törökök seggének fényesre nyalását jelenti. 

Ahogy azt korábban is írtam, rengeteg jele van annak, hogy a Jobbikot Putyinék pénzelik. Vona kétségkívül sokszor kimutatta már a háláját ezért, valószínűleg boldogan bevezetné az országot a tervezett orosz dominanciájú Eurázsiai Közösségbe. A gyerekeink meg tanulhatnák az oroszt megint az iskolában.

Kellemes pikantériája a helyzetnek, hogy a nyugatról kapott, keresztény jelképnek számító koronára olyan áhítattal tekint ez a hipokrita alakulat, amely ortodoxok, mohamedánok között keresi a szövetségeseit. Persze nem csak ebben hipokrita a Jobbik. Hipokriták akkor, amikor a demokráciát elutasítva a parlamentben ülnek, amikor az EU zászlaját elégetik, de a képviselőik ott vannak az EU parlamentben. Hipokriták akkor is, amikor sunnyognak a Gyöngyöspatai polgármester iráni "tanulmányútjáról", de hangosan sopánkodnak a szintén csalás kategóriába tartozó "Azori" ügy kapcsán. 

Nincs új a nap alatt, a Jobbik ugyanaz a sunyi kis büdös politikai alakulat, mint szinte az összes többi itthon. Mindazonáltal remélhetőleg - ahogy a nyugatra forduló Szt. István is annó legyőzte a keletre tekintő Koppányt - a Jobbikra is Koppány sorsa vár, Vonástúl, Novákostúl, gárdástúl.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazz.blog.hu/api/trackback/id/tr863976482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása