2015. január 24. 09:38 - Gazz

Na most legyél Charlie!

Jó, hát úgy néz ki, én leszek az első liberális fecske. Éppen nem politikai témájú bejegyzést szerettem volna írni, de az élet közbeszólt.

Merthogy nagyon nem kellene most hallgatni, tisztelt eszmetársaim. Bár néha kiderül, hogy annyira azért nem értünk egyet minden kérdésben, Viszont most egyet kell értsetek, mert nemrég még azt demonstráltátok, hogy egyetértetek. Különben nyugodtan fel lehet köpni, és alá állni.

A liberalizmus nem csak addig tart, hogy együtt fújunk a bornírt képmutató hazug korrupt retrográd genyókra.  Akinek csak eddig tart, az persze csak néz ki az ostoba fejéből, hogy az Orbán ellen tüntetők miért is nem kérnek belőlük. Pedig nagyon, de nagyon szeretnének felülni erre a vonatra. De ez így nem fog menni. 

Merthogy helyzet van tisztelt Hölgyeim és Uraim. És igen Feri, ez neked is szól. Kinn voltál te is Párizsban mosolyogni a riporterek fényképezőgépébe. Orbánnak persze nem szól, egyrészt ismerjük már mint a rossz pénzt, másrészt elég világosan megmondta később, hogy a mosolygás közben mire gondolt valójában. Míg nála csak húztunk egy újabb rublikát a képmutatáslistán, addig nálatok kedves  Feri, viszont az merül fel, hogy miért hazudtok már megint? Addig vagytok csak Charlie-k, amíg smúzolni lehet a többi uniós politikussal? Amíg hír, hogy akkora szabadságszeretők vagytok, hogy még egy kis párizsi kiruccanás is belefér?

Charlienek - márha egy percig is komolyan gondoljátok - most kell lenni. Amikor nem a falkával együtt futás a feladat, hanem a falka ellenében kell ugatni. Adott esetben azért, mert mondjuk az általatok annyira megvédeni akart állampolgárok veletek ellenben komolyan vették a Charlieságot. Van aki rajzolt, van aki beszélt, van aki ezeket megosztotta Charlie módra. És most az előzetesben ücsörögnek, miközben ti, a tegnapi harcos szabadságszeretők jobb esetben csak lapítotok és valahol belül szégyellitek magatokat, rosszabb esetben pedig az ingerküszöbötöket sem éri el a dolog. Egyébiránt ez nektek is szól kedves András, Gábor (nem Vona), József... Már ha úgy gondoljátok, hogy komolyan vehető emberek vagytok.

Annak tudok csak örülni, hogy a liberális lapok legalább lehozták a letartóztatások hírét, noha kommentárt nem fűztek hozzá.

A magam részéről nem értem a franciákat. Oké, hogy idegesek a terrortámadások miatt, de ez most ideológiai kérdés. Legalábbis a politikusok a vonulással megüzenték mindenkinek, hogy az. Úgyhogy a szembenálló táborok figyelik egymást. Itt nem lehet azt csinálni egy vonulós elnöknek, kormányfőnek, hogy miközben tüntetek, és járatom a pofámat a szabadságról, addig az irányításom alatt állók pont azokat tartóztatják le, akikért elvileg demonstrálok. Ha valamivel ártani lehet a liberalizmusnak, a szabadság eszményének az pont ez a sunyi féregmentalitás. Mindez egy szocialista vezetésű Franciaországban. Igaz ami igaz, erről a Hollande-ről már a kezdetektől fogva látszott, hogy csak egy karrierista, és nincsenek elvei.

De kissé bosszantó, hogy már lassan mindenkiről kiderül.

Remélem a francia bíróknak több esze lesz, mint a politikusoknak. És igen el lehet ítélni ezeket a fiatalokat, azért amit tettek, csak akkor ott a helye a vádlottak padján felbújtásért Hollande-nek, Merkelnek, és igen, neked is Feri.

 

u.i. HA én most a Charlie Hebdo-nál dolgoznék, akkor azért csak lehoznék egy jó kis karikatúrát a képmutató politikusokról. Telitalálat lenne.

 charlie-hebdo-redraw-png.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gazz.blog.hu/api/trackback/id/tr707103621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Behajtó70 2015.01.24. 22:12:53

Nincsenek hozzászólások! Reggel óta van kint a poszt. És nincsenek hozzászólások a liberális elvtársak részéről. Senki nem hörög, Fodor Gábor szája széle éppen pörköltszaftos, nyilván nem hallotta a híreket, nem számít most az ilyesmi. ferenc sem emeli hagját, Ildi is hallgat, ez így jó most, a rohadt terroristabérenceket meg kell fenyíteni, minek viccelődnek ilyesmivel, tudhatnák, hogy ezzel nem illik. A charlisok viccelhetnek börtön nélkül akármivel, de más nem!

Ugye, liberális hazug disznók! Ugye! Na ezért kaptatok csak 2%-ot. Annyit is fogtok, még az is sok!

De nem ez a baj. Hanem az, hogy ti demokraták is csak pont ennyire vagytok!

Undorító csürhe!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.01.25. 17:15:19

"Orbánnak persze nem szól, egyrészt ismerjük már mint a rossz pénzt, "
Miért, a Ferit nem? Idióta tahók ezek mind, fideszestül, szegfűstől.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.01.25. 18:46:50

Különben ha én a CH-nál dolgoznék, akkor felemelném a szavam, hogy engem aztán lehet karikírozni.
süti beállítások módosítása