2011. szeptember 15. 14:43 - Gazz

Bűz

 Ma reggel munkába menet szokás szerint a Városligeten bicajoztam keresztül, és a tóhoz érve orrfacsaró mocsárbűz fogadott. Valami elképesztően penetráns, átható odor. A tó le van engedve, a betonteknőben összegyűlt iszap rohad, ez bocsátja ki a fertelmes illatot.

Zrínyi Miklós jutott eszembe, aki ugyanezt érezte szinte pontosan 445 éve egy szeptember eleji reggelen Szigetváron, mikor is a törökök átvágták az Almás patakot felduzzasztó gátat, s így lecsapolták a várat körülvevő mocsarat.

Egyébiránt igazán telepíthetnének amúrt és egyéb algazabáló halat a tóba arra a pár nyári hónapra, a víz tisztulna, a halak híznának. Látványnak sem utolsó, s milyen jópofa lenne nyár végén a lehalászásokat végignézni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazz.blog.hu/api/trackback/id/tr943229535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása