2008. október 27. 16:35 - Gazz

Magellán

A mai napra egy kis médiafikkantás jut, ami ugye örökzöld téma, és egyben azt jelenti, hogy én is együtt csaholok a falkával. Amit csak az ment egy kicsit, hogy érintőlegesen közel kerültem annó ehhez a szemétdombhoz, s érdekes élményeim voltak.

Naszóval töredelmesen bevallom, hogy 2001 környékén egy barátom unszolására beiratkoztunk a Komlósi Oktatási Studióba újságíró tanfolyamra. Egyéves tanfolyam, fél évet végeztem el. A második félévre már nem iratkoztam be, bár a félévi vizsgáim sikerültek, csak sok értelmét nem láttam. Ezzel együtt a második félévben a Klub rádiónál gyakornokoskodhattam néhány hónapot...

Namost amikor kész voltam a vizsgákkal, jött a suli azzal, hogy specializálódni kellene... Erre én kijelentettem, hogy tudományos témákkal akarok foglalkozni. Erre ők megkérdezik, hogy mijafene az a tudományos téma? Olyan nincs is! Van sport, meg bulvár, meg politika, az újságírás csak ezekről szólhat. Megemlítettem az "Élet és tudomány"-t és a Deltát, mire ők elkezdtek hümmögni, hogy hát tényleg.... No ekkor hagytam ott őket.

Lényeg a lényeg, van ugyebár a TV2-n ez a Magellán nevű izé. Annó láttam az első adást, és már akkor disszonánsnak éreztem, hogy egy festett hajú szépfiú jópofizik ott egy butuska kinézetű csajjal, hogy most ők aztán ott folytatják, ahol annó a Delta abbahagyta Kudlik Julival. Aztán jöttek a tudományos hírek, és végül is az adás elment szódával. Itt ott durva félrefordítások, de ez megszokott a TV2-nél. (Salétromsavat a nyilván angolul tudó, de a természettudományokat messze elkerülő - ezért ilyen tudományos igényű fordításokra teljesen alkalmatlan - fordító következetesen nitrogénsavnak fordította, ami a műsorban senkinek sem tűnt fel. A kálium megmaradt az angol potassiumnak, mert ugye azt minden magyar érti....)

Csak a műsorvezetők ne lettek volna. Először is hogy meri Kudlik Juli örökösének vallani magát az, aki letegezi a nézőket? El kellene dönteni már, hogy kihez akarnak szólni, mert ha minden korosztályhoz, akkor talán úgy kellene megjelenni, ahogy az a témához illik, nem pedig mintha diszkólátogatásra indulnánk Sebestyén Balázzsal. Szóval elég rossz előérzeteim voltak, hamaosan le is álltam az adások nézéseivel.

A múltkoriban azonban kezembe akadt egy TV újság, amelyben megdöbbenve olvasom, hogy a Magellán heti témaja az, hogy spermavizsgálatra viszik Benkő Dánielt. Lehet hogy rosszul emlékszem Kudlik Julira, de sejtésem szerint ő ezt nem vállalta volna. Minek is az örökösei ezek a seggfejek? Hát hogy jön ez a baromság egy tudományos ismeretterjesztő műsorba? Utánna olvastam egy kicsit, kiderült, hogy közben a műsorvezetők is változtak, mert Kocsis Orsolya professzorasszony és Voksán Virág professzorasszony is bekerült a műsorba. Nagyhírű tekintélyek mind a ketten, ezek után nem csodálkozom azon, hogy a műsor ide jutott. Mondjuk kicsit furdalja az oldalam, hogy a habzó szájú ORTT miért nem módosíttatja a TV2-vel a műsor meghatározását tudományos ismeretterjesztőről bulvármagazinra?

Amire ki akartam lyukadni az az, hogy a magyar médiaiskolák valósággal ontják magukból a hígfost, akik a bulváron kívül semmire sem alkalmasak. Ennek pedig egyenes következménye, hogy minden médiajellegű dolognak a színvonala a béka segge alá kerül. Vitray nyugdíjba ment, Vágó sincs már messze tőle, ki fog ezután intelligenciát közvetíteni a magyar médiumokban? A hígfos erre nem képes.

Amúgy a TV2-t szerintem Lagzi Lajcsi vágta tönkre a Dáridóval. Ami rettentő sikeres volt kezdetben, de egy olyan bélyeget nyomott a TV2-re, amit annak máig nem sikerült lemosnia. De úgy néz ki, ezt nem is nagyon akarják..

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazz.blog.hu/api/trackback/id/tr69734745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása