2008. augusztus 13. 16:55 - Gazz

Bicajozni Budapesten

Tegnap éppen hazafelé tekertem, amikor a Lánchíd tövében megszólított egy külföldi pár, hogy hol lehet Budapesten biciklit kölcsönözni. Megvallom őszintén, fogalmam sem volt, a Váci utcát ajánlottam neki, hogy ott esetleg lehet, ha meg nem, akkor van turista információ, s az majd eligazítja őket. Amúgy meg sok jóra ne számítsanak, a döntéshozóink (szándékosan nem írtam elitet) az AUDI A8-at szeretik, nem a bicikliseket, következésképp nem támogatott műfaj a biciklikölcsönzés sem.

Érdekes, hogy európában a Critical mass alapján Budapesten a legnépszerűbb a bicikli, ehhez képest itt a legkevesebb aktív kerékpáros. Demszky Gaben ügyesen negligálta őket jó tíz évig, aztán amikor végre sikerült egy civil kezdeményezésnek több tízezer embert az ügy érdekében megmozgatnia, akkor hirtelen ő is rájött, hogy ez fontos téma. Hát igen, a szolgálati terepjáró ablakából nézve tényleg idegesítőek ezek a nehezen kezelhető népek. Mert ezek - minő borzalom - nem fizetnek járműadót, nem fizetnek parkolási díjat, nem tankolnak, és még a BKV-ra se fizetnek ordenáré összegeket. És még a pofájuk is nagy. Szóval ezek akarnak valamit. Váratlan szövetségesre talált a honi rádiózás etikai legalját képviselő bochkor gáborban. Hogy miért kisbetű? Még a Sidney-i olimpia idején bochkorék kisbetűsítettek egy rosszul tudósító riportert. Akkor miért ne vethetném őt is alá eme procedúra alá? Ez az ember nagyon el van tévedve, amikor visszaélve azzal a helyzettel, hogy ő műsort vezet, lázít és uszít, kvázi politizál. Mondjuk nincsenek illúzióim azzal kapcsolatban, hogy ezt valaha is be fogja látni, de kívánom neki, hogy vegyék el a jogosítványát örökre. Lehet kicsit változni fog a hozzáállása. Ezeknek a majmoknak, akiknek az autó annyira hozzánőtt a valagához, hogy fensőbbrendűnek érzik magukat a gyalogosokkal, kerékpárosokkal, motorosokkal szemben, nagyon jót tenne, ha mondjuk egy évig BKV-zniuk kellene. Személyiségformáló hatása van uraim, higgyék el....

Amúgy ha ez a balfasz bochkor sejtené, micsoda klassz dolog egy fiatal nő után bicajozni, és figyelni ahogy a farizmok dolgoznak tekerés közben, lehet kicsit átértékelődne a biciklizésről alkotott véleménye. Ezt autóban ülve nem tudja átélni... Ehhez a bejegyzéshez szorosan hozzátartozik ez is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazz.blog.hu/api/trackback/id/tr39614483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása