2009. március 25. 14:26 - Gazz

Az egyetlen erkölcsileg védhető magatartás az MSZP-ben.

Az MSZP-nek egy nagyon nehéz dilemmát kell feloldania.
A párt szavazóbázisa elsősorban a nyugdíjasokból és a segélyen élőkből áll. Nincs ezzel semmi baj, nyilván kell hogy őket is képviselje valaki. Csakhogy azt is nyilvánvaló, hogy most éppen tőlük kellene elvenni ahhoz, hogy kilábaljunk a gödörből, mert annyit kell költeni rájuk, hogy az meghaladja az aktív réteg teherbírását, és megfojtja az országot. Mindezt azért, mert arányaikban nézve túlságosan sokan vannak, köszönhetően a - főleg MSZP vezetésű - kormányok rendkívűl káros nyugdíj és segélyezési politikájának. Csak meg kell nézni, hogy más országokban mennyi az aktív/inaktív arány, és egy olyan ténnyel találjuk magunkat szembe, amivel tisztességes ember nem vitatkozik, hanem bólogat, hogy ez tényleg nincs rendben.
De én még azt is megértem, hogy egy elvhű szocialista képviselő nem akarja a saját választórétegét szívatni, és ezért nem fogja megszavazni a Bokros/Surányi/Glatz vagy akármilyen kormány vélhetően fájdalmas, ámde felettébb szükségszerű intézkedéseit. Az erkölcstelenség ott lapul, hogy ezeknek a képviselőknek hatalmukban állna feloszlatni a parlamentet és félreállni az útból, mondván, hogy "látjuk, hogy mit mi akarunk, az most nem megy, és az ország számára mi nem tudunk kivezető utat mutatni, ezért próbálkozzon az, akit a nép megbíz ezzel a feladattal". Ez volna részükről a legbecsületesebb, és erkölcsileg egyedül védhető álláspont, de nem teszik, mégha belerokkan is az ország. Az érvelésük az,  hogy nem akarják magára hagyni a kisembert. Nagyon király, nem hagyják magára, de közben elvezetik a csődbe. A valós ok pedig az, hogy nincs szándékukban otthagyni a jó fizetést, befolyást, vastag, számlanélküli költségtérítést, egyebeket.
Szerintem a kurva anyjukat! De én azért bízom benne, hogy miután elvérzik a szakértői kormány - mert szükségszerűen elvérzik lévén MSZP-től idegen politikát kell megvalósítania - azért akad a 192 közül 50 felháborodott korlátolt de elvhű őskomcsi, aki az ellenzékkel együtt megszavazza a parlament feloszlatását.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazz.blog.hu/api/trackback/id/tr541024863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása