2014. október 29. 12:21 - Gazz

Üzenet az ultráknak

Tegnap este megütötte a szememet egy hír, miszerint Kubatov Gábor ismét tárgyalna az ultrákkal ( mivel az indexen nem szerepelt, ezért egy külső hírforrásra mutat a link). Persze csak ha azok bemennek a stadionba. ( Ezzel kapcsolatban biztosra veszem, hogy Kubatov rövidesen alább adja, jó lesz neki bárhol, csak szóba álljanak vele).

Na most ami ebben a hírben a leginkább szemet szúró, az az időzítése. Miért is most? Mi olyan dolog történt épp most, ami miatt Kubatovnak hirtelen tárgyalhatnékja támad?

A stadionok üresek. Ez meglehetősen kínos, de már régóta így van. Kétlem, hogy pont most szúrt volna szemet Kubatovnak.

Ellenben van egy kis kormányzási probléma. Bizonyos gyanús elemek, úgymint fiatalok, egyetemisták, középkorú értelmiségiek, és egyéb gyanús izgága csoportok az utóbbi idők egyik leglátványosabb tüntetését hozták össze a minap. Ez a reakciók alapján nagyon nem tetszik se a kormánynak, se a Fidesznek. (Se a szerencsétlen Bayer Zsoltnak, bár ez utóbbi mondjuk csak annyit számít az alig olvasott lapja miatt, mint légypiszok a papíron).

Szóval az van, hogy ezekre rendőröket ráküldeni 2006 után nem igazán mutatna jól a bizonyítványban. Nem véletlenül említem 2006-ot, Orbán nagyon sok tapasztalatot szerzett akkoriban a tömegről, és annak működéséről.

Tehát rendőröket nem, de volt ugye akkoriban egy nagy karmester, aki rászoríttatta az utcakő dobálókat a Fidesz nagygyűlést hallgatókra. Orbán meg csak figyelt, csak figyelt.

Aztán van ugyebár Debreczeni könyve, amiben úgy mellékesen megemlíttetik, hogy 2006 nyarán, az amúgy nem Fradi drukker Orbán hirtelen szükségét érezte, hogy találkozzon a Fradi kemény maggal. Valami azt súgja, hogy nem a bajnokságról beszélgettek...

Na meg az is van még, hogy a HaHa-s tüntetések idején, hogy hogy nem, az ultrák egy Kubatovval történt találkozó után hirtelen erősen kompetensnek kezdték érezni magukat felsőoktatási kérdésekben, és meg is jelentek a hallgatói gyűléseken "rendet tenni".

Csak hát az idők változnak. Új stadion, új beléptetőrendszer. Vénaszkenner, ilyesmi... Az ultrák és a fidesz kapcsolata nem éppen idillinek nevezhető. Közben meg helyzet van, tüntetők vannak az utcákon, akikkel kezdeni kellene valamit.

Pitontól (Bayer) tudjuk, hogy ezek mind kígyóvállú pornófüggők, tehát bizonyára megrettennek majd a B-középtől, de ha nem, akkor ugyanez a B-közép be is épülhet közéjük egy kis rendbontásra, és akkor már igazolt lesz bármilyen rendőri akció. Csak az kéne még, hogy az Ultrák rendelkezésre álljanak. Hát ez per pillanat nem igazán adott.

Ezzel el is érkeztem a mondanivalóm végére. Zárszóul annyit mondanék, azok után, hogy a Fidesz kétszer is átverte őket, őszintén remélem, hogy Kubatov ezúttal hiába húzogatja az ultrák előtt a mézesmadzagot.

 

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gazz.blog.hu/api/trackback/id/tr946843481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szelid sunmalac 2014.10.29. 23:18:25

Az ultrak nem az eszukrol hiresek. Ezt epp a mulkor egy poszt is igazolta.

Szelid sunmalac 2014.10.30. 00:45:03

@Peppone Botazzi: bocsanat! Elfeledkeztem a hozzad hasonlo nobel dijasokrol!

ebella 2014.10.30. 04:37:13

Kubatov úgy szarja le a maikat, ahogy az kell. Neki a makik is a politika része. Egy olyan klub lehet is, aki önként választ két politikust a klub élére. Nem kinevezik őket, megválasztják. Kétszer. Mikor nincs is kötelezettség, mint a Horthy vagy a Rákosi-Kádár alatt volt. Lehetnének akár szabadok is, de azt nem szeretik. Egy állami kis pénzért bármikor szétteszik a lábukat.

Gazz 2014.10.30. 07:20:11

@Szelid sunmalac: Peppone Botazzit, akire reagáltál, anyázásért lehúztam a vécén.

Buday András · http://polgarda.blog.hu 2014.10.30. 07:22:46

Nekem az a dörgölőzés és kuncsorgás tetszik, ahogy a szocioliberálisok (főleg nők!) próbálják az ultrákat rávenni, hogy álljanak a "nemes, nemzeti ügy" mellé. Azaz Demszkyvel, HaHával meg a többivel együtt elzavarni Orbánt.

Ti szurkolók, olyan erősek vagytok! Együtt sikerülni fog, egy a zászló, stb. stb. Undorító.

ca2 2014.10.30. 07:34:50

jajj de jó kis libsi poszt!!!! :)
persze a a monitort nyilván nem a netadó ellen tüntető demokratikus elvtársak dobálhatták, hanem ilyesmit csak is valami gonosz külső erő -persze ki más mint orbán-küldhetett rájuk.,,
egyáltalán ugye mi az hogy ultrák?! aznap a szurkolói klubok (tehát nem ultrák..) tüntettek a magyar foci szerintük egyre alacsonyabb színvonala ellen, mivel ők nem látják a meccseken és az eredményekből a csányi által vizionált folyamatos felemelkedést...
ahogy a monitoros forradalom eseményein kezdetek kicsit melegebb dolgok történni már jött is a hír, hogy az ultrák rácsatlakoztak a tömegre és balhéznak.. ezt ugye az indexes elvtársak abban a pillanatban már tudták, hogy az ultrák voltak és tényként közölték,, az sem zavarta meg a szokásos dezinformálásban őket, hogy a szurkolói klubok képviselői kb 1 órával a hírek megjelenése után egy közös közleményben határolódtak el a monitor dobálástól, sőt az egész monitoros forradalomtól, kijelentvén, hogy sem az internetadóval sem az az elleni tüntetéssel nem értenek egyet... ettől a libsi sajtó folyamatosan tolja, hogy az ultrásk balhéztak, mivel azt kínos lenne beismerni hogy a saját jogaikra oly érzékeny libsi elvtársak más jogokra úgy látszik nem olyan érzékenyek..
ettől persze nem lehet azt állítani, hogy mindenki monitordobáló aki a tüntetésen részt vett, a többség nyilván nem az, de az bizony hogy ilyesmi megtörtént a szervezők felelőssége és ezt nem kéne a másokra kenegetni..
azt már csak egész halkan jegyzem meg, hogy ha a jelenlegi kormány a liberátorok által olyannyira kedvelt előző kurzus szellemében járt volna el, akkor a keddi tüntetést gumilövedékekkel szétlövette volna..

Lyle Scott 2014.10.30. 07:54:35

Ennyi hülyeéget... A szurkolói szubkulturának a töke tele volt és van a politikával! Soha nem állnak egyik oldalra sem, egyik politikai párthoz sem dörgölödnek! Még a Jobbik sem érdekli őket. Az ultrák és a huligánok szemében egy közöttük felnött társ politikai pályafutása egyenlő a hazaárulással. Lehet itt Jobbikos a Szilágyi Gyuri vagy Fideszes a Kubatov. A szemükben ők nem emberek! Hogy lett egy új stadion? Szarnak rá, mint amit látni is lehet! A szurkolói szubkulturában sokkal nagyobb az összetartozás és az egymásért való kiállás, mint a a társadalom többi rétegében! Ezt kéne agyilag felfogni!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.10.30. 07:59:50

Ostoba MSZP csicskák, a saját dobálódzó csürhéjét is letagadja, ha Gyurcsány apjának az érdekei úgy kívánják..

Külön gratula ahhoz, hogy 2006 kapcsán a beazonosíthatatlan rendőrhordát se sikerült megemlíteni, akit több tízezer tüntetőre tereltek ütni-verni, se Gyurcsányt vagy az MSZP-t akik politikai parancsot adtak Görényinek erre.

malo 2014.10.30. 08:18:36

Azzal javítanám helyedben a bejegyzést, hogy a fidesz székháznál nem az ultrák tettek "rendet". Azok a Fradi Security tagjai voltak, kubatov haverjai. Semmi közük az ultrákhoz, mivel a tüntetésen a Fradisták többek között a security ellen is tüntettek és tüntetnek minden alkalommal. Gondolhatsz bármit erről az ultra szubkultúráról, csak maradj kérlek tárgyilagos és pontos.

Netuddki. 2014.10.30. 08:32:59

Nem kellett volna stadionokra elszórni a pénzt, most netadó se kellene.
Ez a lényege az egésznek, és nem az hogy pár monitort bebasztak a fideszesek ablakán. Ahol dolgoznak ott forgács is van. Közvagyonban nem esett kár, Pest nem lett fölgyújtva. Még a fidesz székház se. Vagy esetleg szerettétek volna ostoba balfasz, tolvaj fideszesek?

Gazz 2014.10.30. 09:15:07

@malo: Jogos, kösz az észrevételt. Az inkriminált részt töröltem.

_most_ 2014.10.30. 09:21:48

az ultráknak igazából nincs sok választásuk, ha erőszakosan tüntetnek, azzal az embereket csak a szurkolói kártya mellé állítják, ha csendesen tüntetnek nem érdekelnek senkit, ha nem járnak meccsekre, a klubtulajdonosokat nem érdekli, úgyse a jegybevételekből élnek, a tévé közvetítésben meg tökmindegy, hogy vannak-e szurkolók vagy nem. Szóval lehet fújni a fideszre, lehet fújni a netadós tüntetőkre, de akkor magukra maradnak és idővel eltűnnek.

Kényszerbagoly · http://kenyszerbagoly.blog.hu/ 2014.10.30. 10:16:20

Biztos, hogy így lessz. mert ki fékezné meg a feldöhödött békésnek álcázott tüntetőket, ha nem a 2006-ban már vizsgázott kubatov-fiúk!
kenyszerbagoly.blog.hu/2014/10/28/_78727
süti beállítások módosítása