2013. február 01. 14:12 - Gazz

Orbán és Putyin.

Valami azért lehet abban, hogy akárhányszor orosz vezetők vagy Orbán Viktor köreit ábrázoló képeket nézek, a testbeszéd igen erőteljes megjelenését fedezem fel rajtuk.

Nézzük az alábbit. Priceless!

putyinov.jpg

Orbán és Putyin, mint két ménesgazda, hátradől a székben. Egymást nézik. Orbán javára legyen mondva, egyáltalán nem behódolva mered Putyinra. Figyeljük meg a kéztartásuk egymásnak pont a tükörképei. Orbán kissé kiszolgáltatottabb helyzete a fejtartásán látszik. Felemeli a fejét, míg Putyin lefelé lógatja. Orbán azt jelzi hogy figyel, Putyin azt jelzi, hogy ő van otthon. A két politikus egyébként nagyjából egyforma magasságból nézi egymást, és lefelé fordított fejjel is lehet felfelé nézni, mielőtt ezzel jönne valaki.

Mind a kettő kifelé fordítja a lábfejeit, ez azt jelzi hogy biztos a pozícióiban, nem hódolnak be egymásnak. Két alfa hímet látunk a kép közepén.

A tolmács pontosan a feladatának megfelelő testtartásban ül. Nem dől hátra és feszülten figyel, ez utóbbi a szakmájában alapvető követelmény. Azért nem dől hátra, mert mindenképpen látnia kell az összes hangulati jelet a beszélgetők arcán, ami a pontos fordításhoz elengedhetetlen. Ő most teljes erőbedobással dolgozik. Fejtartása magabiztosságot sugall a tudását illetően.

Szíjártó a legérdekesebb a képen. Abszolút alárendelt pozíciót fejez ki a testtartása, ő most a jó diák, aki szorgalmasan figyel, hogy csinálják a nagyok, különösen a Tanár Úr! Lábfejei a beszélgetők felé fordítva, a széket nem tölti ki, inkább igyekszik kicsire összehúzni magát, persze ez az ő termetével nem egyszerű. Vállát behúzza, nem akar konkurálni. Orbán felőli kezét lenn tartja, arrafelé nem védekezik.

Egyszer megnézném, hogy focizik, vagy milyen, amikor a saját beosztottjai között van.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazz.blog.hu/api/trackback/id/tr775056801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása