2013. december 20. 09:19 - Gazz

Négy idegesítő női trend, ami végre kezd kimenni a divatból.

Az ezredforduló óta eltelt években egymást érik dekadens világunk által produkált - olykor vicces, de leginkább szánalmas - divattrendek. Az ilyen őrületekben egy a jó, nem tartanak örökké, bár általában évekig kell várni a lecsengésükre. Feltűnésükkor rémülten hőkölünk hátra, majd lassan megszokjuk őket, végül pedig egy, a kijózanodáshoz hasonlóan kellemes bizsergető érzés járja át lelkünket, amint ezek az ijesztő trendek szép lassan kikopnak az életünkből. Az alábbiakban az épp kihalófélben levők közül szemezgetünk.

1. Kiszedett, majd újrarajzolt szemöldök.

Brrrrr. Gondolom az alapötlet onnan ered, hogy pár nőnek hülye irányban nőtt a szemöldöke, és korrigálni akarta. Aztán a kozmetikusok rákaptak, s egy idő után minden hülyére rádumálták, hogy ennek ilyennek kell lenni. Pedig valami elképesztő ijesztően tud kinézni. Nekem, ha egy ilyen jön szembe, a mesefilmekben megrajzolt rovarok fejcsápjai ugranak be mindig róla.szemoldok5.JPG

Kedves hölgyeim! Ez a hülye vonal nem úgy néz ki, mint egy jó fazonú szemöldök, hanem mint egy kemoterápián átesett nő próbálkozása annak érdekében, hogy legalább távolról ne nézzen ki annyira betegnek. Közelről viszont még betegesebb az egész ahogy kinéz, mert a kemó mellett még mentális deficitre is utal, hogy az igénytelenséget ne is említsem.

eyebrow.jpg
A legdurvább változat az, amikor a szemöldököt teljesen kiszedik, majd a szemöldökét a szerencsétlen magasan a homlokán rajzolja újra, ettől aztán teljesen alien szerű feje lesz. Tovább lehet fokozni a férfiakban kiváltott undort azzal, ha a felrajzolt csápok sötét színűek, közben a szerencsétlen ízlésficamos haja pedig világos színű.

2. A túlszoláriumozott bőr.

szolitunder.jpg

Most komolyan, ez az agyamputált nem úgy néz ki, mint egy felfújható guminő perverz kiadásban? Persze nem csak a bőrszíne, maga az öltözéke, meg az arckifejezése is megér egy misét. 

Tudjuk jól, hogy a mennyiség időnként átcsap minőségbe. Ez azért van, mert egy kis hatás a nagy mennyiség estén elérheti a kritikus küszöböt, amin túl már érzékelhető. Ez most nagyon filozofikusan hangzott, viszont remek felvezetés ahhoz, hogy embertársaink jelentős része  pont a fordítottját tudja nagy gonddal megvalósítani, vagyis a minőséget transzformálja mennyiségbe. Ezek az emberek azok, akik csak azért is belövetik a 15. fülbevalót a fülükbe, azt hívén, hogy akkor pontosan 15-ször lesz szebb a fülük, mint egy fülbevalóval. Valójában tök mindegy, hogy tíz vagy tizenöt fülbevalója van valakinek, mindkét eset meglehetősen borzalmas látvány, és egyből látszik, hogy valaki itt igen erőteljesen próbál valamit kompenzálni.

Na ez a helyzet a szoliszökevényekkel is. Ezek a szerencsétlenek abból indulnak ki, hogy a barna bőr szép. Aztán amikor lebarnultak, akkor már a mérce nem a sápadt bőrű emberek színe, hanem megintcsak önmaguk. Igen, akad a lemez, újra önmagukhoz képest akarnak lebarnulni, hiába barnák már eleve. És ez a folyamat nem áll meg. A környezetük meg csak néz, és szörnyülködik, de ezt valahogy nem képesek az ilyen mentális állapotban levő nők komolyan venni, mert náluk a mérce alapja már régen nem a környezetük, hanem saját maguk. És ez a folyamat ide vezet:

szolimami.jpg

Ezek a nők általában úgy járnak-kelnek az utcán, mintha valami elképesztően szépek lennének. A saját mércéjük szerint bizonyára azok is, a külvilág, főleg ennek Y kromoszómás része viszont csak álmélkodva bámul, hogy hogyan lehet valaki ennyire debil? Érdekes, hogy egy olyan természetes dologból, mint a napfény, végső soron ilyen természetellenesen kinéző szörnyek születnek. Gyakran a fehér sminkkel, vagy hajjal még igyekeznek is ezek a szerencsétlenek kiemelni, hogy mennyire nem normális színű a bőrük. Mint pld. itt.

szoliszokeveny.jpg

Nyilván az egész trend rendkívül káros, úgy egészségileg, mint közízlés szempontjából, de úgy néz ki, mára a bőrrákos esetek gyakoriságának sulykolásával sikerült ezt az idiótaságot a süllyesztő felé irányítani.

3. Kacsaszáj.

Emlékeznek Geronazzo Máriára? Nem? Akkor vigyázat, sokkoló kép következik!

Maria-Geronazzo.jpgA kacsaszáj a kétezres évek első évtizedében terjedt el, nyilván akkor vált az ajakfeltöltés elég olcsóvá a széles tömegek számára. Az erre fogékonyak, akárcsak a szoláriumnál, itt se tudtak leállni, még és még nagyobb száj kellett nekik, aztán ez lett a vége. Geronazzo is szépnek tartja magát, rajta kívül meg nagyjából mindenki azt gondolja róla, hogy egy szörny.

Magyarországon Kelemen Anna tévészereplése volt a kacsaszájdivat kirobbanásának első jele, ezt követően pedig a valóságshow-k innen-onnan összekukázott hasonszőrű trash tündérei is kötelező tartozéknak tekintették a gumicsónakra hajazó szájat. Villámgyorsan elterjedt a Dubai keresetkiegészítésben utazó celebjeink körében is, ezzel jelezvén, hogy a jelenség nem korlátozódik kizárólagosan az alacsonyabb társadalmi osztályokra.

trout.jpg

Öröm az ürömben, hogy a művelet - mármint az ajakfeltöltés - azért nem  olcsó mulatság, ráadásul rendszeresen meg kell ismételni, így messze nem terjedt el olyan mértékben, mint a korábbi pontokban emlegetett idiotizmusok. Valahol pedig szép példa a természet egyensúlyra való törekvésére, hogy azok, akik annó lufira fújatták a külső szájszerveiket, mára a divat elmúltával szó szerint lefittyedt ajkakkal emlékezhetnek vissza a régi "szép" időkre. Eklatáns példa a megnyúlt ajakszervekre Keleti Györgyi, lásd alább.

kgy.jpg

Egyébiránt a természetesen vastag száj az tényleg nagyon szépen tud mutatni egy nőn, de a feltöltött száj másképp néz ki. Eleve egy csomó kacsaszájúnak nem is elég nagyok az ajkai, ezért a szája belső fele buggyan ki a feltöltés hatására. Mivel ez elég gáz, hát rúzzsal próbálják korrigálni, de csak sötét rúzzsal működik, de pld. egy barna rúzs egy efféle óriásszájjal kombinálva sokunkban a szarbaharapó igénytelen nő képzetét kelti.

4. Ribancrendszám

Amíg csak egy két jó csajnak volt, érdekesnek tűnt, mert a tekintetet ráirányította az egyik legfontosabb női testrészre, és ha az jól néz ki, akkor volt értelme az egésznek. Igazából ennek van egy nemtudatos jelentése, ami kb. az az üzenet, hogy "nézd csak meg milyen szép a fenekem, ugye tetszik neked, szívesen okozok örömet a látványával, és igen, tudom hogy ennek szexuális töltése van, pont azért csinálom, mert számomra fontos a szex, és a férfiak figyelmének felkeltése, ugyanis ÉPPEN VADÁSZOK". Kedves hölgyeim, ez nekünk férfiaknak ezt jelenti. Egy ilyen tetkóval az egyik szexuális jellegeteket hangsúlyozzátok. És igazából ezzel tisztában is vagytok, csak nem szeretitek, ha erre direktbe rákérdeznek. Ilyenkor rebegő pillákkal megy a terelés, hogy ugyan, csak tetszik és kész. És minden férfi disznó. Baromira béna duma.

ribancrendszam.jpg

Eszetlenül gáz viszont onnan kezdett ez az egész lenni, amikor hirtelen rengetegen akartak ezzel kitűnni a tömegből. Pld. az alábbiak:

- A bakfis, hogy megmutassa az osztálytársainak,  ő már felnőtt, szexuálisan érett nő (nemröhög!).

- Az elhanyagolt elhízott anyuka, aki ezzel reméli férje érdeklődését visszaszerezni.

- A negyvenhez közelítő, súlyosan bepánikolt, kiskosztümben romkocsmábamenő szingli, aki ettől várja, hogy sikerül megfognia álmai lovagját.

- A negyvenplusszos, erősen leharcolt elvált nő, aki hozzászokott, hogy már csak öregedő és gyors numerára vágyó maffiózók hívják meg egy italra, de azt hiszi, hogy ettől fiatalosabb lesz.( Lefogadom, hogy Geronazzónak van ilyen.)

- A szép huszonéves, akit elhagyott a pasija, és van egy súlyosan önbizalomhiányos belső énje, meg egy idióta barátnője, aki rábeszéli.

Ettől a tömegtől lett aztán trend a dolog... és ettől lett nagyon gáz. Egyrészt, önkritika nélkül varratták magukra egészen borzalmas hátsófelekkel rendelkező nők tömegei is, akiknek a tekintetek odavonzása helyett inkább az elterelés lett volna a célszerűen követendő taktika. Másrészt vegyük észre, hogy az előbb felsorolt csoportok valamilyen szinten mind vesztesek, akik ettől a hülye tetkótól valamiféle változást vártak az életükben. Na most egy tetkótól változást várni nem vall éppen lángészre, és ez elég hamar be is szűrődött a társadalom tudatalattijába. Innét kezdve pedig ezek a tetkók kezdtek az igénytelenség, a butaság és a proliság jeleként funkcionálni.

A ribancrendszámnak van még egy kellemetlen tulajdonsága, ami kiemeli a listán szereplő többi pont közül. A kiszedett szemöldök újra kinő, a szolicicák kifehérednek, a kacsaszáj visszahúzódik, de a ribitetkó megmarad. Az ott lesz majd a vén nyanyákon is, harminc negyven év múlva. Rémisztő kilátások, nem?

Hadd tegyek hozzá egy személyeset. Nekünk férfiaknak durva szőrös bőrünk van. A célnak megfelel, de szépnek nem mondanám. (Nem mintha érdekelne különösebben.) Ellenben a nők bőre az esetek döntő többségében gyönyörű. Sima, puha, pihés. Jó hozzáérni, és jó nézni. Egy anyajegy már ront a látványon, de ezzel együtt lehet élni. Egy kiterjedt tetkó viszont már durva beavatkozás, olyan mint egy sáros folt a ruhán, mégha megformált is. Nem kell ezzel egyetérteni, de el lehet gondolkodni rajta.

Mindenkinek javaslom, hogy tegyen egy próbát. Írja be a google-ba az alábbi kifejezések egyikét:

"drawn eyebrow", "over tanned", "trout pout"

és kattintson a "Képek" linkre, aztán koncentráljon az arcokra. Ha nincs az az érzése, hogy ennyi ostoba fejet régen látott, sőt, tetszik amit lát, akkor:

1. Önnek nehéz gyerekkora volt

2. Érintett valamelyik témában.

Aki ribancrendszámokat akar nézegetni, az a "tramp stamp tattoo" kifejezésre keressen. Nyilván ott arcokat nem, max seggfejeket lát majd.

Most pedig egy kis közvéleménykutatás:

 

Melyik idióta női divattrend a leggázabb?
  
pollcode.com free polls 
10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gazz.blog.hu/api/trackback/id/tr545699459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SarahConnor 2013.12.20. 14:58:52

"a nők bőre az esetek döntő többségében gyönyörű. Sima, puha, pihés. Jó hozzáérni, és jó nézni. Egy anyajegy már ront a látványon, de ezzel együtt lehet élni. Egy kiterjedt tetkó viszont már durva beavatkozás, olyan mint egy sáros folt a ruhán, mégha megformált is. Nem kell ezzel egyetérteni, de el lehet gondolkodni rajta."

Elgondolkodtam rajta, és arra jutottam, hogy ez így egy vaskos baromság. Mármint kifogásként. Én kérek elnézést mindenkitől, akinek rontom az örömét a tetkómmal, ami az enyém, én akartam, én csináltattam (nem rendszám, nem nonfig, csak a kritikákat megelőzendő).

Ha nem divattetkós ribivel hoz össze a sors, az ilyen vélemény után repülsz. Ugyanis a vérbeli tetkós erre csak azt tudja mondani: akkor ne nézz rá. Ne bújj hozzá. És kész. Ha így nem tetszem, le is út, fel is út.

Nem tudom, a pasik miért gondolják, hogy aki igazán tetkópárti, annak ez az érv számít valamit is.

2013.12.20. 15:23:44

A tetoválással nincs baj, de a két lábon járó narancs, a lufiszáj és a homlok közepén terjeszkedő szemöldök tömény röhögőgörcsöt váltana ki belőlem és a kakaómat átpasszírozván orrlyukaimon a képébe köpném.

Bejgli 2013.12.20. 16:46:33

Tetoválással nincs bajom, jó a ribancrendszám már tényleg lejáratott, de ha oda akart, hát ez van. :) A többi tűnjön el végre a föld színéről!!!!

belekotyogok 2013.12.20. 16:47:30

Szerintem ez eddig sem volt divat. Olyanok meg mindig voltak és mindig lesznek, akik túlzásokba esnek és lesznek olyanok is, akik őket majmolják majd mindenáron.

mildi 2013.12.20. 19:44:03

mindegyik szar. az épeszű emberek számára nyilvánvaló és kurvamagas egészségügyi kockázatok miatt ment a voks a szolira. bőrrák, szia!

kope4 2013.12.24. 17:40:35

Lényegében igazat adok Minden kommentnek. Hát igen, eléggé zavaró trendek. Bár pasi vagyok és nincs semmi se rajtam, nyilván ugyanezt elvárhatnám a Nőktől is, hiszen nem lehetetlen létezni ilyen jelzők nélkül, csak akarni kell egyszerűen és persze tudni gondolkodni. Bár a többségnek éppen ezek a bonyolultabbak sajnos. Nem tudom hogy a bejegyzés Gazdája hol szerezte a tapasztalatait, de ha a saját megfigyeléseimből indulok ki, akkor különböző közegekben eltérések vannak az előfordulási arányaiban. Van olyan régiója az országnak ahol sokkal kevesebb van belőlük. Vagyis ott sokkal több "tiszta" csajt láthatsz. Az egyetemeken is kevesebb van az elcsúfítottakból aránylag. Büszke vagyok arra, hogy egy ilyenektől teljesen mentes csajjal járhattam együtt. Viszont pl. a kis és nagyvárosok kocsmáiban és ezek környékén gyakran találkozni elrontott Nőkkel és ott Ők vannak többségben egyértelműen. Nekem nem közegem, nem világom... A totális lezüllést és a süllyesztőt szimbolizálja és ugyanez a véleményem a drogokról és az olyan DISCO-ról is. Szomorú, ha egy régióban csak ilyen lehetőségek léteznek...

calealenta 2013.12.27. 15:27:48

@Lenina Huxley: na igen. Tetkó és tetkó között is van különség. Nem mindegy, hogy divatcucc-e, primkó stílusban csak oda van rakva valahova, esetleg szimplán nem tetszik maga a rajz, de ez, hogy a női csodák ne csúfítsák el a csodatestüket tetkóval... áhaggyámá.
@HUN_Sector: kb:) És mindnél az a gond, hogy nem volt a júzernek esze. Az eredeti szemöldököt formára szedni/festeni más, mint a helyére húzni egy hülye vonalat, a normális barna szín más, mint az iszonyat naracsba hajló grillcsirke, a gyárilag vastag száj más, mint az, ha a meglévőre ráapplikálnak egy egybevirsli implantátumot. És ha már, akkor a piercinggel is az van, hogy azt is lehet hóttbunkó módon is hordani, meg úgy is, hogy teljesen "ül" és semmi zavaró nincs benne.
@hixx: kösz, hogy kifejtetted.
@kope4: te Szimbolista Vagy? És nem jársz kocsmába, se DISCO-ba. Ne Is. (Dizsibe mondjuk én se járok, mert annyira nem akkora ott a buli, hogy azért megérje szoronkodni a sok kivagyi, műanyag gyagyás között.)

nah-deen 2014.01.07. 15:20:07

Nem értem, mért veszitek annyira magatokra a tetkós dolgot, mikor nektek nem is olyan van, mint a cikkben. Gondolom, azzal mindenki egyetért, hogy ha valamit csinálsz a testeddel, akkor lehetőleg nézzen ki jól, ízlésesen, legyen összhangban a személyiségeddel.

misfitgirl 2014.01.07. 19:23:14

Na igen...divat. :S Bizonyos emberek, úgy tűnik nem látnak tovább az orruknál és minden baromságot bevállalnak annak nyomására, hogy mások is csinálják. Van amit be sem kell ütni a google képkeresőjébe, lazán szembejön az utcán. A tetoválásról nekem az a véleményem, hogy, aki akarja csinálja még ez a legenyhébb az említettek közül.
süti beállítások módosítása